28.02.2011

Back to the future

Det er noe utrolig fascinerende over fotograf Irina Wernings prosjekt Back to the future.. Like!

This project by the photographer Irina Werning is really fascinating... 

26.02.2011

små ting, store smil

Jeg har nylig oppdaget en blogg som stadig vekk får meg til å smile: little things - a list of all the simple things we should appreciate. Det er rett og slett en liste over ting man bør sette pris på. Sjekk den ut hvis du trenger et smil, eller har lyst på enda flere :)
Her er noen av mine favoritter:


25.02.2011

Kommunikasjon

Moderne kommunikasjonsformer har ikke nødvendigvis gjort det enklere å si det man egentlig vil si.

Tør du å si det du mener..?

23.02.2011

Jubileum og fødselsdag

Innlegg nr. 100 feires med "fødselen" av et nytt element til min lille blogg - spillelister! Hvor ofte jeg legger ut en ny, vil bare fremtiden vise...

Vol.1 er en liten samling med finfine låter jeg har kommet over i det siste; via blogger, radio, by:Larm og bekjente som gir ut plate i disse dager (sjekk ut hele albumet til Kristin Minde - dama kan sakene sine!)

Alt du trenger, er Spotify. Klikk på linken og gjør klar ørene :)

ord for onsdag

20.02.2011

Pimp my bedroom - part 2

Det er rart hvor lang tid det tar å få ting gjort når man har god tid... Men nå begynner minioppgraderingen av soverommet mitt å nærme seg slutten. Og jeg liker det!
 
Fargen heter Lys Aubergine og er grålilla. Så den i et blad for et par år siden og likte den umiddelbart. Fant ikke noen fargeprøve på den nå, men tok en råsjans på at den ville funke - og det gjør den! Utrolig hvordan fargen varierer med lyset - noen ganger ser den mørkegrå ut, andre ganger veldig lilla. Wallstickersen er fra Ferm Living. Jeg elsker disse fuglene! Og det er jo helt på sin plass når den heter Love Birds... ;) Hyllene er fra Søstrene Grene og bildelistene fra Ikea.
I den ene hylla har jeg samlet de hvite pocketbøkene mine (ja, jeg fargesorterer bøkene og filmene mine...). Den andre hylla har fått et reise-tema. Satser på å kunne fylle den mer snart :) Bildelistene er ikke helt ferdige ennå, men skal bli et slags "drømme-board" med ulike ting som kan inspirere til søte drømmer i søvne - og i våken tilstand.
Det siste som heller ikke er helt ferdig, er hyllene oppunder taket. Etter mye krøll, fikk jeg tilslutt skrudd opp den første nå i dag. Noen ganger hadde det vært kjekt med tre armer! Syns du den høyre hylleknekten ser skjevt plassert ut, så er det helt riktig. Enn så lenge. Det skal nemlig opp en hylle til ved siden av (må bare sage den til først, og akkurat det verktøyet mangler i verktøyskuffen min), og da er planen at hylleknektene skal være nogenlunde jevnt fordelt bortover veggen. Nogenlunde er stikkordet her. Både oppmålingen og hoderegningen ble litt på slump...

 
Her skal jeg sove godt og drømme søtt :)

I'm almost done redecorating my bedroom. I love the color on the wall and the wall sticker from Ferm Living. How appropriate that it's called Love Birds :)

19.02.2011

by:Larm!

Jeg blir alltid glad når jeg oppdager ny musikk! Og så er det jo naturligvis gøy å gå på konsert med band man allerede liker. by:Larm er en glimrende arena for begge deler.

Fredagens høydepunkter:

My Little Pony - gladpop med sjarmerende tekster og melodilinjer. Folka i dette bandet er så søte og små at man har lyst til å putte dem i lomma og ta dem med hjem :)Casa Murilo (bildet) - fengende og dansbart, får definitivt festen i gang


Agnes Obel - downbeat, pianobasert singer/songwriter med nydelig stemme og tekster


Annet bra: poppoetene Brighton og jentene i Mary Me Young (selv om jeg var litt skuffet over live-versjonen)

Gleder meg til nye konsertopplevelser i kveld :)

by:Larm - a music festival in Oslo. Lots of good music! Check out My Little Pony, Casa Murilo and Agnes Obel

Today I have...

... smakt min første makron!


Søte Siri hadde med seg tre ulike smaksvarianter som en god bedring-hilsen da vi møttes ute til en Bylarm-kveld - bringebær, vanilje og pistasje. Førstnevnte ble testet der og da, mens de to andre fikk bli med hjem (makroner og øl er ikke den beste kombinasjonen).
Makroner er definitivt eye candy (disse har bare fått litt hard medfart etter en kveld i veska), men smaker de like godt som de ser ut? Innbiller meg at de skal smake som mentos!
Vel... De er jo gode, men jeg blir ikke heeelt komfortabel med mandelfyllet. 
Kanskje er det noe med forventningene i forkant...?


I have tasted my first macrones, a "get well"-gift from a friend. And I have to admit it - they're more eye candy than candy to me...

16.02.2011

ord for onsdag


"I no longer believed in the idea of soul mates, or love at first sight. But I was beginning to believe that a very few times in your life, if you were lucky, you might meet someone who was exactly right for you. Not because he was perfect, or because you were, but because your combined flaws were arranged in a way that allowed two separate beings to hinge together."

— Lisa Kleypas 


14.02.2011

The Lonely LionHappy Valentine's Day!

13.02.2011

Someday I will...

...taste my first French macrone


(that someday needs to be soon!)

11.02.2011

Tenn lys!
Noen gamle kaffeskåler som manglet kopper har fått et nytt liv som lysestaker.

Gammelt er fint. 

07.02.2011

Lokalt snøfallInspirert av Mathildes skatter har jeg perlet mine egne snøfugg.


Vinterstemning i stua.


Morsomt, lett og raskt å lage - og en svipptur tilbake til barndommen.


I've beaded (is that a word?) snowflakes. Fun, easy and quick to make - and a little walk down memory lane :) 

05.02.2011

Blikkfang en blekgrå morgen
Jeg liker tulipaner. De er enkle, men elegante, hverdagslige og vanlige og ikke så flotte som andre blomster. Jeg blir glad av tulipaner.


Tidenes mest overblide, høyrøstede og hyggelige blomsterselger ga meg et tips som forhåpentligvis gjør at denne buketten blir stående en stund: ha lite vann i vasen, siden tulipaner trekker vann med hele stilken. Da gjelder det bare å huske å fylle på før det blir tørt...


I love tulips :)

04.02.2011

Someday I will...
... reise på en spontan bilferie uten mål og mening


... go on a spontaneous road trip 

02.02.2011

ord for onsdag

(A little late - sorry! And I don't know who to credit for this quote (definitely not me) - double sorry...)