09.08.2013

: før/etter - fra kjøkken til soverom

Snart er et relativt begrep... Men her er ihvertfall første runde med før-og-etter-bilder.

Det viktigste med oppussingen av leiligheten var å gjøre den om til en 2-roms. Opprinnelig hadde leiligheten eget kjøkken og senga var plassert i stua. Det var ikke jeg så interessert å bo i... Så dermed ble lagd ny, åpen kjøkkenløsning i stua, og det gamle kjøkkenet ble gjort om til soverom.
  
Slik så det ut før...
  


Og sånn er det nå!


Når man bor to på 36 kvm er smart oppbevaring alfa og omega. Senga er bygd av 4 kjøkkenskap fra Ikea (overskap til kjøl/frys) med rammemadrass oppå. Garderoben bygde vi selv av mdf-plater i en nisje i rommet for maksimal plassutnyttelse. Jakten på egnede (og fine!) skyvedører var resultatløs - istedet gikk vi for panelgardiner. Opphenget er fra Ikea mens selve gardinene er bestilt hos Allkopi og er trykk av bilder jeg tok av de gamle panelgardinene mine fra Ikea som ikke er i salg lenger. Det meste av bøkene våre står i esker på loftet, men noen må jeg ha fremme - det er jo så koselig med bøker! Den litt smalere Borgsjö bokhylle fra Ikea passet perfekt inn mellom vegg og lysbryter. (Hm.. ble plutselig veldig klar over at vi har mye fra Ikea...)
  
Vi vet ikke helt hva vi skal ha på veggen over senga ennå (men jeg har et par trykk i tankene..), så foreløbig har jeg hengt opp noen ferieminner. Dette er instagrambilder fremkalt hos Printstagram. Jeg digger dem!

Vi fikk også plass til en liten kontorkrok. Deilig å slippe å ha PCen i stua :)

Et par små trykk fra Søstrene Grene. Skal nok få komme opp på en vegg snart..

Vi er veldig fornøyd! Utrolig deilig å ha et såpass romslig soverom, det er mange år siden sist. Endelig ligger ikke klærne og flyter i stua... ;)

2 kommentarer:

 1. Hi I just pass by your blog I just wondering how do you make the bed .
  i understand you are using the kjøkkenskap from Ikea with the mattress on it right ?
  but how is works ? it is pretty good idea !
  thanks

  SvarSlett
  Svar
  1. We've used four kitchen cabinets from IKEA (the ones that are supposed to be above a fridge, 60x60 and about 30cm high) and placed them in an L-shape (two at the end, two on one side of the bed). The mattress has a wooden frame and is placed right on top of the cabinets. We've screwed it to the cabinets from inside the cabinets. In the top corner (where there's no cabinets), there's a leg. Does this explanation help?

   Slett